Press ESC to close

Ek Gıda Dönemi Ne Zaman Başlamalıyız?

Ek gıda adından da anlaşılacağı gibi ana besine ek olarak verilen gıdalardır ve ana besin anne sütüdür. Anne sütü alamayan bebekler için de formül süt yada mamalardır. Anne sütü bebeğin ihtiyacı olan her şeyi karşılar ancak 6. aydan sonra yeterli gelmemeye başlar.

En ideal başlangıç zamanı 6. aydır yani bebeğin 180 günü tamamlamış olması gerekir. Daha erken başlamak bebeğin daha az anne sütü almasına sebep olur, bu da bebeğin bağışıklık sisteminde düşüklüğe sebep olur ve bebekte sık enfeksiyon görülebilir. Annenin sütü azsa ve hiç yoksa bile bu ek gıdaya erken başlamak için bir sebep değildir. Artık mamalar anne sütüne çok yakın içerikte üretiliyorlar. Verdiğiniz hiçbir mama anne sütü yada formül mamalar kadar zengin içeriğe sahip değildir.

Geç Kalmayın!

Ek gıdaya en geç 24. Haftada başlanmalıdır. Yani bebek 6.5 aylık oldu ve hala başlamadıysanız başlamak için gecikmişsiniz demektir. Geç başlamak mama reddine sebep olabilir.

Ek gıda için .MUZLU, ELMALI VE HAVUÇLU BEBEK MUFFİNİ tarifine göz atabilirsiniz.

Özlem Salıc/Yayın Yönetmeni notu:

Sevgili Anneler ve anne adayları;

en özel dönemlerinizde ivedilik ile yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Bebeğinizin yeni besinler ile tanıştığı en özel dönemlerde Dr Kübra Üstüntepe Avcı ‘nın yazmış olduğu çok önemli bilgileri dikkate almanızı öneriririm.

Dr Kübra Üstüntepe Avcı, bebeklerde anne sütü ya da mama sonrası ek gıda dönemine başlama süresini kaleme aldı ve beybida.com okurları için paylaştı. Ek gıda dönemi anne için ayrı bir heyecan olsa da bebek için de harika deneyimlerin başlangıcı. Anne ve bebeğinin arasında muazzam bir iletişim örneğidir. Dr.Kübra Üstüntepe Avcı bu güzel dönem için çok önemli açıklamalarda bulunuyor.

Sevgili anneler, ek gıda döneminde mutlaka bir uzman dr ile ilerlemeniz gerekiyor. Doktorumuzun paylaşımı bizler için ve sizler için çok kıymetli.

Bu özel dönem ile ilgili çok önemli bilgileri yazı içeriğimizden öğrenebilirsiniz. Dr Kübra Üstüntepe Avcı’ya beybida.com okurları için paylaştığı bilgiler için teşekkür ediyoruz.

Diğer yazarlarımızın içerikleri için yazarlar kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.https://www.beybida.com/yazarlar/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir