Press ESC to close

Duyusal Oyun Nedir? Evde Hazırlanan Aktivite Örnekleri

Duyusal Oyun, çocukların tüm duygularını harekete geçiren ve keşfetmesine neden olan etkinlikleri kapsamaktadır. Duyusal oyunlarda keşfetmekte sınır yoktur ve oyun kurallarına göre değil duygularına göre şekil almaktadır.

Duyusal Oyunların Faydaları

Duyusal oyunlar öncelikle beyin gelişiminde büyük rol oynar. İnce kaba motor becerilerinin gelişmesini, dil gelişimini ve problem çözme becerilerini destekler.

Nesneleri tanımasına yardımcı olur. Hafızayı geliştirir ve güçlendirir. Keşfedici özelliğini öne çıkararak çocuğun kendine olan güvenini sağlar. Odaklanma ve dikkat gelişimini destekler. Hatta agresif ve endişeli olan çocuğunuzu sakinleştirmeye bile yardımcı olur. Duyusal oyun 6 ay ve üzeri çocuklarda anne gözetiminde en basit olan malzemeler un ve su kullanarak başlayabiliriz. Tabi burada annenin tutumu çok önemli etrafın kirlenmesi, dağılması gibi endişeleri kenara bırakıp çocuğunun keşfetmesine yardımcı olmalıdır.

Duyusal Oyun Örnekleri

Şimdi sizlerle yapımı oldukça basit evimizde ki malzemelerle hazırlayabileceğimiz bir kaç duyusal oyun paylaşacağım. İlk etkinliğimiz tam da mevsime uygun bir etkinlik ile karı evinize getireceğim.

Kar Oyunu

Malzemeler:

  • 3 çay bardağı karbonat
  • Yarım çay bardağı saç kremi

Yapımı:

Karbonat ve saç kremini güzel bir şekilde yoğurarak etkinliğimizi elde ediyoruz.

Bu malzemeler ile yapabileceğiniz kardan adam çocuğunuzu çok eğlendirecek. Havuç ve zeytinlerinizi de unutmayın. Ayrıca karın üstüne koyacağınız minik oyuncaklar ile etkinliğinizi renklendirmeniz mümkün.

Puf Puf Kabaran Pofuduk Hamur

Pofuduk Hamur Oyunu
  • 2 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı pirinç unu
  • 1 su bardağı su
  • Var ise gıda boyası

Yapımı:

Tüm malzemeleri yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz.

Duyusal Oyun Kabaran Köpükler

Kabaran Köpük Oyunu

Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı karbonat
  • Çay kaşığı ucu ile gıda boyası (isteğe bağlı)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ*Köpük için ise sirke kullanıyoruz.

Yapımı:

Hepsini güzel bir şekilde karıştırıyoruz sonrasında da sirkeyi şırınga yada başka kullanabileceğiniz bir aparat var ise oda olabilir hamurun içine sıkıyoruz .Öncesinde oyun hamuru gibi şekiller vererek oynayıp sonrasında şırınga ile köpürterek oynanılabilir.

Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin.

Yazarımız Çigdem Gezgin ile iletişim kurmak için instagram hesabı: https://www.instagram.com/izmirdecocukluhayat/

Yazarlarımızın diğer içeriklerine ulaşmak için yazarlar kategorimizi ziyaret edebilirsiniz. https://www.beybida.com/yazarlar/

Comments (1)

  • Halesays:

    17 Aralık 2020 at 23:28

    Bu yararlı paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim.
    Böyle sayfalar çoğaldıkça Annelerin de bilgisi artıyor. Çocukların bu dönemde evde olmalarıyla fikir ortakları aramaya başlayan annelere de çok faydası olan bilgilendiren bu tarz yazılar eminim herkes tarafından beğenilecektir.sevgiler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir