Bebekler için yüzme ciddi derecede önemli faydalar sağlar, ancak bebekler için güvenli midir? Bir bebeğe yüzmeyi öğretebilir misin? İki kısımdan oluşan yazıda bebeklerin ne zaman yüzebileceğini, suyu onlara nasıl tanıtacağınızı ve havuza götürmeden önce almanız gereken önlemleri anlatıyoruz.
Altı ayda, çocuğunuz artık yeni doğmuş bir bebek değildir ve ayrıca desteksiz yuvarlanma ve oturabilme yeteneği gibi daha büyük kas becerilerine sahiptir. Gelişmeyi göz önünde bulundurarak, altı ay genellikle su derslerine başlamak için uygun bir zamandır.
Yüzme sadece eğlence için değil, aynı zamanda bebeğiniz için de yararlı olacaktır.
Bebekler İçin Yüzme Faydaları Nelerdir?
Burada onları listeliyoruz:
- Daha düşük boğulma riski: Bebek olarak yüzmeyi öğrenen bir ila dört yaş arası çocuklar boğulmaya daha az yatkınlık göstermiştir. Bu, bir bebeğin yaşamın erken saatlerinde yüzmeyi öğrenmesi durumunda suya daha fazla güven duyduğu anlamına gelir.
- Daha iyi vücut dengesi ve kontrolü: Yüzme, vücut dengesini ve kas kontrolünü geliştirmeye yardımcı olur. Belki de yüzerken kasların yaygın kullanımından kaynaklanmaktadır.
- Kemik sağlığına faydalıdır: Yüzme, aktivite sırasında yoğun vücut hareketi nedeniyle kemik sağlığını iyileştirdiği ve eklemleri güçlendirdiği söylenir.
- Astımı olanlar için faydalıdır: Yüzme, çoğu egzersiz gibi, astımı olan çocukların daha iyi başa çıkmasına yardımcı olabilir.
- Daha iyi bilişsel ve fiziksel yetenekler: Hayatın erken saatlerinde yüzmeye başlayan çocuklar ileri bilişsel ve fiziksel yetenekler sergilerler.
Bebeğiniz İçin Doğru Yüzme Havuzu Nasıl Seçilir?
Bebek için yüzme havuzu seçerken aşağıdaki noktaları aklınızda bulundurun:
- Havuz bebekler için özel olmalıdır. Daha büyük çocuklar için değil, sadece bebekler için olan bir havuz seçin. Bu enfeksiyon riskini azaltır.
- Temiz suları olmalı. Klorlu su kullananlara tatlı su sirküle eden ve filtreleyen havuzları tercih edin.
- İyi gölgeli ve havalandırılmış bir tesis arayın. Yüzme havuzu yeterli havalandırma ve gölgeye sahip olmalı, ancak düzgün şekilde aydınlatılmalıdır.
- Sığ bir havuza gidin: Kendinizi suyun içinde sabit tutmakla meşgulseniz bebeğinizi iyi tutamazsınız. Özel bebek havuzları, bir yetişkinin başının suyun üstünde rahatça durması için yeterince sığ olmalıdır. Su seviyesi bir yetişkin için tercihen omuza kadar olmalıdır.
- Cankurtaranların varlığı bir zorunluluktur. Tesisin acil durumlarda yardımcı olabilecek bir cankurtaran olması gerekir.
Bu kriterler ile bebeğiniz için doğru havuzu seçtiğinizden emin olabilirsiniz, ancak küçük birinin ihtiyaç duyabileceği her şeyi yanınıza almayı unutmayın.
Bebeğinizin Yüzme Çantasında Ne Taşımalı?
Bir bebeğin yüzme çantası aşağıdaki öğeleri içermelidir:
1)Yüzme bezleri: Geleneksel bezler yüzme havuzunda olmaz. Bu nedenle, su ile temas halinde şişmeyen ve bebek sudayken sızıntıyı önlemek için ekstra manşetleri ve elastiki olduğu için bir paket deniz bebek bezi alın.
2)Su oyuncakları: Havuzda bebeği meşgul eden su geçirmez, yüzen oyuncaklar.
3)Havlular: Bebeği havuzdan çıktıktan sonra silmek ve sarmak için yeterli yumuşak havlular almayı unutmayın. Küçük çocuğunuzun havuzdan çıktıktan hemen sonra giyebileceği bir bebek bornozu da kullanabilirsiniz.
4)Biberon ve atıştırmalıklar: Bebeğiniz yüzdükten sonra aç olacaktır. Formülle veya sütle doldurulmuş bir biberon taşıyın. Ayrıca muz püresi veya meyve püresi gibi atıştırmalıklar da taşıyabilirsiniz.
5)Ekstra kıyafetler: Yüzdükten sonra giydireceğiniz ek kıyafetler.
Havuzdan sonra beslenme önerileri için 6-12 AY BEBEKLERİN EK GIDA BİLGİLERİ VE TARİFLER yazısına geçiş yapabilirsiniz.
Bir yanıt yazın