Press ESC to close

Annelik Estetiği ile Gebelik Sonrası Vücut Formuna Dönüş

Hamilelik ve doğum, bir kadının yaşamındaki en özel anlardan biri olarak kabul edilir. Ancak, bu süreçlerin ardından vücudumuzda meydana gelen değişiklikler, bazılarımız için rahatsız edici olabilir. Vücudumuzun eski formuna dönmesini sağlayan ve özgüveni artıran “Mommy Makeover” yani”Annelik Estetiği” ile ilgili merak ettiklerinizi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Sarper Mete ile konuştuk.

Sevgili Sarper Hocam, nedir bu annelik estetiği tam olarak?

Annelik Estetiği, gebelik, doğum ve emzirme sonrası vücutta meydana gelen dramatik değişikliklerin giderilmesi amacıyla gerçekleştirilen bir dizi estetik cerrahi işleminden oluşur. Bu kapsamda karın germe, meme dikleştirme veya büyütme ve liposuction gibi ameliyatlar tek bir seansla yapılabilir. Mommy Makeover, kadınların vücutlarında meydana gelen sarkma, hacim kaybı, çatlaklar gibi deformasyonları düzeltmeyi hedefler.

Benim için anneliğin bir getirisi de bir sürü şeyi birlikte yapmak, pratik şeyleri daha çok sevmek oldu. Siz böyle söyleyince de haliyle tek seferde pek çok soruna müdahale etme ve çözme fikri çok cazip geldi. 🙂

Annelik Estetiğinin en önemli avantajlarından biri, tek bir iyileşme periyodunda birden fazla cerrahinin sonucuna ulaşabilmesidir. Bu sayede kadınlar, vücutlarındaki birçok değişikliği tek bir operasyonla düzeltebilir. Ancak, ameliyat sonrası en az iki hafta boyunca dinlenmek gereklidir.

Sarper Hocam, Annelik Estetiği kapsamındaki bu komplike operasyonlar bütününü biraz daha açar mısınız?

Annelik Estetiği ameliyatının temel unsurları karın germe ve meme dikleştirme/büyütme operasyonlarıdır. Bunlara ek olarak, liposuction’ı da sıklıkla bu kombinasyona dahil ediyoruz. Karın germe ameliyatı, sarkmış karın derisinin ve çatlakların giderilmesini, karın kaslarının onarılmasını içerir.

Meme dikleştirme ameliyatında ise, meme başı doğru pozisyona taşınarak şekillendirilir; hacim kaybı durumunda silikon implantlar kullanılır. Mommy makeover, ideal kilosunda olan ve sigara kullanmayan kadınlar için uygundur. Emzirme döneminin bitiminden sonra en az 6 ay geçtikten sonrası için bu operasyonu öneriyoruz. Çünkü ameliyat öncesinde kilo alıp vermek ameliyat sonucunu olumsuz etkileyebilir.

Sarper Bey son olarak iyileşme sürecini de konuşmak istiyorum. Çünkü biliyorsunuz biz annelerin önceliği her zaman bebişleri oluyor. Tam bir iyileşme ne zaman oluyor, bebişimizi ne zaman kucaklayabiliyoruz? Ve bir de kendimiz için son bir soru; operasyonlarla hedeflenen vücut formu ne zaman ideal formuna geliyor?

Ameliyat sonrası, ilk iki hafta boyunca evde istirahat önerilmektedir. 4 ila 6 hafta arasında normal hayata dönüş mümkündür, ancak ağır egzersizlerden kaçınılmalıdır. Ameliyat sonrası nihai sonucu 6 ay sonra görüyoruz ve izlerin tamamen solması en az 1 yıl sürebiliyor. Sağlıklı bir yaşam tarzı benimsenmesi durumunda, Annelik Estetiği sonuçları uzun süre kalıcı olabilir. Yaşlanmaya bağlı değişiklikler, genellikle 10 yıl sonrasında belirginleşmeye başlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir