Press ESC to close

24 Aylık Bebek Gelişimi

24 aylık bebek artık 2 yaşında! Bağımsızlığını ilan etmeye başlıyor. Zorlu zamanlar sizleri bekliyor. Ağlama krizleri, öfke nöbetleri ile sık sık karşılaşacağınız bir dönem. Merhaba 2 yaş sendromu!

Fiziksel Gelişim

24 aylık bir kız bebeğin ortalama kilosu 11.5 kg, ortalama boyu 85.5 cm’dir. Erkek bebeklerde ise ortalama kilo 12.2 kg, ortalama boy ise 86.9 cm’dir.

Beslenme

24 aylık bebek artık her şeyi yiyebilir. Sağlıklı beslenmesini sağlamanız yeterlidir. Bu dönemde abur cubura düşkünlüğü başlayacaktır. Bunun önüne geçmeniz gerekiyor. Bir de oyun oynarken oyununu bırakıp yemeğe oturması oldukça güç olacaktır.

Düzeni oturtmak tamamen sizin elinizdedir. Parka giden bir bebek hareket halinde olduğu için acıkacaktır. Oyun ve park saatlerini ona göre ayarlayabilirsiniz.

Motor Gelişimi

Bu dönemde bebeğiniz evi dağıttığı gibi toplayacaktır. Birlikte oyuncakları toplamanız bebeğinizin sorumluluk sahibi olmasına da yardımcı olur.

Kendi başına merdiven inip çıkabilirler. İleri geri yürümenin haricinde artık zıplamayı da hünerleri arasına girmiştir.

Bu dönemde yavaş yavaş oyun hamurlarıyla birlikte oyunlar oynayabilirsiniz. Birlikte evcilik oynarken oyun hamuruyla birbirinize yemekler hazırlayıp evciliğin tadını çıkarabilirsiniz.

Bebeğiniz aslında öğrenmeye çok hevesli bir dönemde. Ağlama krizlerinin haricinde birlikte yapacağınız her etkinlik bebeğinizin zihinsel ve sosyal gelişimine katkı sağlayacaktır.

Yapboz, rol yapma oyunları, sözcük avı gibi oyunlar oynayabilirsiniz. Harika motor gelişimi destekleyici oyuncak için buraya tıklayabilirsiniz.

Zeka Gelişimi

Dikkat süresi artan bebeğiniz artık odaklanma konusunda daha başarılıdır.

Resimli kitaplar tam bebeğiniz göre. Harika resimli kitaplar alıp bebeğinizle mükemmel vakit geçirebilirsiniz. Hayal gücüne ve zekasına çok yararı olacaktır. Tanıdığı, bildiği insanların fotoğraflarını görünce tanır. İsmini bilir. Basit kavramları artık algılar. Bir iki kelimelik söylemleri anlar ve sözünüzü dinler.

Evet ve hayırı bilir. Fakat en önemli noktalardan bir tanesi hayır dediğinizde bunun sebebini belirtmeniz. Çünkü onun yaptığı davranışın neden yasak olduğunu bebeğinize anlatmanız gerekir.

Sık sık sizler soru sorar. Çünkü merak duygusu her geçen gün daha da artar. Bu dönemde çok sabırlı olmanız ve bebeğinizle diyalog halinde olmanız gerekir. Neden soruna cevap vermeniz onu önemsediğinizi ve onunla sohbet ettiğinizi gösterir. Özgüveni de gelişir.

Cevap verilmeyen, iletişim kurulmayan, önemsenmeyen bir çocuk soru sormanın kötü bir şey olduğunu sanıp ilerleyen dönemlerde büyük sıkıntılar yaşar. Aile olarak buna izin vermeyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir