9 aylık bebek artık çok kolay şekilde emekler, hatta elinde bir oyuncak varken bile bunu yapabilir. Vücut pozisyonlarını çabuk ve esnek biçimde değiştirebilir; örneğin, emeklerken birdenbire durup oturabilir veya bir oyuncağa uzanmak için vücudunu oraya doğru döndürebilir.
9aylık Bebek Emekler ve ayakta durmayı sever. Ayağa kalktığında dengesini kurmak için bir yerlere tutunabilir. Etrafı karıştırmaya başlar. Evin içerisindeyken, bebeğinizin ayakkabı giymesi yerine çıplak ayak veya çorapla olması ayaklarındaki kas ve tendonların gelişmesini sağlayacaktır.
Boy ve Kilo Tablosu
9 aylık bebek gelişiminde, kız bebek ortalama 8600 gr olmalıdır, 9 aylık erkek bebek ise ortalama 9000 gr olmalıdır. Motor becerisini kullanmaya ve geliştirmeye yönelik küçük yemek parçalarını eline verebilirsiniz, bu yemek parçalarını iki parmağı arasında tutarak ağzına götürecektir.
Patates, yoğurt, süt, peynir, brokoli çorbası, tam tahıllar, köfte gibi yumuşak ek gıdalar dışında anne sütü vermeye devam edebilirsiniz. Bu dönemde bebeğiniz sizden ayrılma korkusu gösterebilir, yabancılardan da korkabilir, eve yabancı biri gelince ağlamaya başlayabilir. Bunların nedeni bebeğinizin farkındalığının ve hafızasının gelişiyor olmasıdır. Yeni şeyler keşfetmeye ve yeni beceriler geliştirmeye devam eder. Bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılamanız, onunla konuşmanız, ona kitap okumanız, şarkı söylemeniz bebeğinizle aranızda sağlıklı bir bağ oluşmasına yardım eder.
9 Aylık Bebek Aşısı
Bu ay bebeğin olması gereken aşılar;
Suçiçeği 1. Doz
Özel aşı olarak geçen Konjüge Meningokok Aşısı yaptırılacak ise bu ay sonunda 1. Doz uygulanmalıdır.
www.beybida.com yazarı ve anne bebek eğitim hemşiresi Tuğçe Atak’ın diğer yazılarına ulaşmak için linke tıklayıp içeriklerini okuyabilirsiniz. https://www.beybida.com/author/tugceatak/
Uzmanımız Anne Bebek hemşiresi Tuğçe atak ile iletişime geçmek, kendisine yönelteceğiniz sorularınız var ise Web sitemizin Uzmana Sor bölümünden mail atabilirsiniz.https://www.beybida.com/uzmana-sor/
Bir yanıt yazın