Press ESC to close

8 Aylık Bebek Gelişimi ve Boy Kilo Oranları

8 aylık bebek gelişimi sürecinde bebek, yardımsız bir şekilde oturabilecek güçtedir. Tam tur dönebilirler. Yatar pozisyondayken tek başına oturma pozisyona geçebilirler. Oturur pozisyondayken mobilyadan destek alıp ayağa kalkabilirler. Gitmek istediği yöne doğru emekler.

8 aylık bebek yarım kilodan az alır ve boyu da yaklaşık 1 cm artar.

Bazıları mobilyadan tutunarak yürümeyi başarabilir bazıları emeklemeye başlayabilir.  Bebeğinin büyüme hızı bu dönemde biraz yavaşlayabilir. 8 aylık bebek yarım kilodan az alır ve boyu da yaklaşık 1 cm artar.

8 Aylık Bebek

Yumuşak büyük renkli bloklarla oynayabilir. Dokunulduğunda veya tekme atıldığında ses çıkaran oyuncaklar neden-sonuç ilişkisini kurmasını sağlar. Toplarla oynayabilir ve el-göz koordinasyonunu bu şekilde geliştirebilir.

Banyo yaparken de oyuncaklarla oynamaktan keyif alabilirler. 8 aylık bebekler, önceki aylarda çıkardığı anlamsız kelimeleri çıkarmaya devam eder fakat bu kelimeler bu ayda biraz daha anlamlı hale gelmeye başlar. Sosyal agulama ve dil imitasyonları olur.

Bu ay parmak gıdaya geçiş yapılabilir.

Dil gelişimine katkıda bulunmak için bebekle basit ve kısa kelimelerle konuşulmalıdır. Keşfetmekten hoşlanan 8 aylık bebekler, engellendiğinde huzursuzlanıp bunu belli ederler. Duygularını yüz ifadeleriyle belli eden bebekler, karşısındaki kişilerin de yüz ifadelerinin anlamını bilir. Kucağa alınmak istediklerinde kollarını yukarıya kaldırıp uzatabilir ya da parmaklarıyla istediği şeyi diğerlerine gösterebilir.

Bu ay parmak gıdaya geçiş yapılabilir. Bebeğinin ilk parmak besinleri dişetleri arasında kolayca dolaştırabileceği, yutabileceği ve çiğnemesine gerek kalmayan besinler olmalıdır. Örneğin; Yumuşak muz, armut, tam tahıllı ekmek içi, pişirilmiş havuç gibi.

8.Ay Aşısı:

8. ay sonunda olması gereken herhangi bir aşı yoktur.

www.beybida.com yazarı ve anne bebek eğitim hemşiresi Tuğçe Atak’ın diğer yazılarına ulaşmak için linke tıklayıp içeriklerini okuyabilirsiniz. https://www.beybida.com/author/tugceatak/

Uzmanımız Anne Bebek hemşiresi Tuğçe atak ile iletişime geçmek, kendisine yönelteceğiniz sorularınız var ise Web sitemizin Uzmana Sor bölümünden mail atabilirsiniz.https://www.beybida.com/uzmana-sor/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir